Tento web používá soubory cookies. Dalším procházením webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookies. Více informacíSouhlasím

Obhajoba Židenic až po nájezdech

Finálové zápasy odstartoval souboj dvou nejlepších ženských týmů. Židenicím stály v cestě obhajoby titulu hráčky DT LiMo. A vykročily za ní rázně, hned na začátku třetí minuty pálila Aneta Federselová. LiMo mohly prakticky ihned srovnat, Hana Štěrbová ale svoji příležitost neproměnila. Aktivnějšími byly právě hráčky v modrém, Židenice spíše čekaly na protiútoky. V další šanci selhala Štěrbová, podobně dopadla i její spoluhráčka Anna Bachratá. Aktivita ale přinesla ovoce sedm vteřin před poločasovým hvizdem, kdy srovnala Monika Zamazalová. Přestávka Židenicím moc nepomohla. Zkraje druhé části se od pravého mantinelu vymanila Anna Bachratá a střelou zařídila vedení LiMo. To probudilo dosud poněkud stagnující obhájkyně, ale Sabina Dvořáčková odolávala. Kapitulovala až v čase 32:40. Po levém mantinelu utekla Eva Nečasová a finále začínalo od znovu. Vedení mohla strhnout opět Štěrbová, ale gól jí ve finále nebyl souzen. Vyloučení dvě a půl minuty před koncem za hrubost od Reginy Obrovské dalo Židenicím šanci na zvrat. Gól ale nepadl, a tak o osudu musely rozhodnout nájezdy. V nich byla úspěšná pouze Kateřina Rybníčková a zajistila tak svému týmu obhajobu prvenství na Open Game.

 

Richmond si bez větších problémů došel znovu po roce pro titul

Finále mužů začalo několika ostrými souboji u mantinelů, první vážnější šanci si připravili hráči Richmondu, ale Chomutov odolal. Šancí bylo poskromnu, pozorné obrany postupně zastavovaly jednotlivé útoky, a tak se týmy soustředily především na střelbu z dálky. Čas 12:22 přinesl první gól. Po standardní situaci zužitkoval přihrávku Koutného Luděk Ondráček a Richmond vedl. A o dalších dvacet vteřin tleskala zaplněná tribuna druhému gólu Jakuba Mendreka. Na 3:0 zvyšoval David Coufal a Gymnáziem Chomutov to nevypadalo dobře. Gól naděje vstřelil ještě před přestávkou po spolupráci s Davidem Hauserem Jan Kolajta – 3:1. Druhá část začala hodně opatrně. Chomutov ale postupně otevíral obranu a Richmond vyrážel do nebezpečných přečíslení. Místy hra připomínala spíše gladiátorské souboje. V jednom z nich neudržel nervy na uzdě Marek Jakub a odhodil svého soupeře na zem. Za své počínání byl vyloučen a Jiří Koutný pak dvěma zásahy dal definitivní tečku za dnešním mužským finále.

 

Brněnští Flamingos novými šampiony v kategorii Amatérů

Amatérské finále se Saigonem začalo lépe Flamingos Brno, nebezpečně pálil Radek Korbička, ale jen těsně minul bránu. Tentýž hráč nabyl v šesté minutě Davidu Krejčímu, který propálil brankáře Saigonu. Za dvacet vteřin vymetl ve stejné bráně pavouky z pravého horního rohu z otočky Václav Bednář a Flamingos vedli 2:0. Saigonští se poté osmělili a několika ranami zasypali brankáře Tomáška. Ten mimo jiné skvostným rozštěpem kryl ráno Jaromíra Filipa. Vojsovič pak odmítl třetí pojistku, když trefil pouze tyčku zcela odkryté brány. Co se nepovedlo jemu, podařilo se do poloviny druhým gólem Václavu Bednářovi. Představení Flamingos pokračovalo, minutu po začátku druhé části se znovu prosadil také Krejčí, který následně dokonal hattrick. Se šestibrankovým rozdílem, který stanovil druhým hattrickem Bednář, se Saigon rozhodl vyrovnat s hrou bez brankáře a po střele Matušinského korigoval skóre. To se následně podařilo také Jaromíru Filipovi, ale riskantní hra znamenala opět navýšení přídělu. Riziko ovšem slavilo postupně úspěch, na 7:4 korigovali postupně Miškov a znovu Filip. Honba Saigonu za vyrovnáním byla mohutná, ale nakonec stačila pouze k celkovému snížení na 7:6, a tak se Flamingos Brno radují z amatérského titulu na Hummel Open Game 2018.

Tento článek si četlo již: 2432 čtenářů
autor: Michal Jilka

21. - 24.6.
28.6 - 1.7.
Copyright © 2024 Vášprostor.cz | Spravováno pomocí RS DIONÝSOS